Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK


 


gewoon ge-DREVEN, in ieders belang!

Gewoon gedreven stelde voorgenomen sluiting aan de kaak

1/1

Geplaatst door Gewoon Gedreven op vrijdag 22 september 2017 om 14:41

Stationstunnel Den Bosch blijft voorlopig open

DEN BOSCH – De Stationstunnel in Den Bosch blijft ook volgend jaar open voor autoverkeer. Een meerderheid van de gemeenteraad steunde woensdagavond het voorstel van Sjef van Creij van gewoon ge-DREVEN.

Eerder deze week gaf de Rosmalenaar aan dat de wijken Boschveld en Paleiskwartier te geïsoleerd van de binnenstad komen te liggen als de tunnel verboden gebied is voor autoverkeer.

De meerderheid ging met Van Creij mee. Het CDA wil de tunnel vooralsnog open houden omdat het onduidelijk is of er alternatieven zijn. ,,Die willen we eerst zien’’, verklaarde Olaf Thelissen. ,,Pas dan kunnen we een beslissing nemen over het sluiten van de tunnel.’’

Spitsuren

De Stationstunnel is tijdens de spitsuren al verboden terrein van autoverkeer. De tunnel zou in 2018 alleen nog maar te gebruiken zijn voor fietsers en openbaar vervoer.

Artikel Jos van de Ven in Brabants Dagblad:

Van Creij: ‘Stationstunnel in Den Bosch niet afsluiten’

DEN BOSCH - Een slecht plan, het afsluiten van de Stationstunnel in Den Bosch waardoor de wijken in West geïsoleerd worden van de binnenstad. Sjef van Creij van gewoon ge-DREVEN wil dan ook dat de tunnel volgend jaar niet voor autoverkeer op slot gaat. ,,We schieten onszelf in de voet’’, aldus de Rosmalenaar.

De tunnel is al enkele jaren tijdens de spitsuren verboden terrein voor auto’s, maar volgend jaar mogen er echt alleen nog maar voetgangers, fietsverkeer en het openbaar vervoer van de tunnelbaan gebruik maken. De plannen om de Stationstunnel af te sluiten zijn al van medio 2009, volgend jaar moet het er echt van komen. Maar daar zit volgens Van Creij ook het probleem. ,,Die afspraak is gemaakt in combinatie met een aantal andere maatregelen. Zo zou ook de Vogelstraat doorgetrokken worden, maar die maatregel staat er zelfs al niet meer in.’’

 

Omrijden

 

Volgens Van Creij wordt door het uitblijven van andere maatregelen en het sluiten van de tunnel een barrière opgeworpen tussen binnenstad en Paleiskwartier en Boschveld. ,,Als mensen uit die buurten naar met de auto naar de binnenstad willen, moeten ze een eind omrijden.’’ 

Het besluit over de Stationstunnel is opgenomen in de Koersnota die woensdagavond door de gemeenteraad wordt vastgesteld.