Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK


 


gewoon ge-DREVEN, in ieders belang!

Meer info over MinkaMijn naam is Minka van Creij
, 23 jaar, sinds 2021 woonachtig in Nijmegen.

Ik studeer verpleegkunde aan de HAN in Nijmegen en zit momenteel in mijn derde jaar. Vandaar dus dat ik nu in Nijmegen woon. In de weekenden werk ik met veel plezier bij de kassa’s van een tuincentrum in Rosmalen. Met carnaval begeleid ik de Grote Garde van Zandhazendurp.

Mijn hobby’s zijn: sporten, gezellig met vrienden/vriendinnen ergens vertoeven, stappen (als dat weer mag en kan), maar een avond op de bank kan ik ook heel erg waarderen.

Mijn interesses zijn heel breed; muziek, koken, planten en bloemen en natuurlijk politiek, anders was deze informatie allemaal niet nodig.

Ja, waarom gewoon ge-DREVEN? Mijn achternaam verklapt waarschijnlijk al een hoop. Ik ben namelijk de oudste dochter van oprichter en lijsttrekker Sjef van Creij. Maar dat is niet de reden dat ik op de kieslijst sta. Ik interesseer mij in de politiek van de gemeente, weet wat er speelt en thuis krijg ik daar ook heel veel van mee. Raadsvoorstellen, moties, samenvattingen van vergaderingen, het komt thuis allemaal voorbij, omdat ik dat erg interessant vind. Ik wil me hier de komende jaren meer in gaan verdiepen en daarom heb ik me aangesloten bij gewoon ge-DREVEN.

Ik zou me het liefst willen richten op wonen en zorg, sport en recreatie, gezondheid en veiligheid. Gezondheid en zorg is natuurlijk niet heel vreemd aangezien ik verpleegkunde studeer. Het is belangrijk dat de zaken voor een goede gezondheid en juiste zorg goed en overzichtelijk geregeld zijn. Wonen vind ik erg belangrijk en dan vooral betaalbaar wonen voor iedereen. Sport en recreatie voor voldoende ruimte om te bewegen en dat iedereen hiervan gebruik kan maken. Tot slot veiligheid: voor iedereen in de gemeente is dit van belang, maar ook moet iedereen zich er veilig kunnen voelen.