Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK


 


gewoon ge-DREVEN, in ieders belang!

Politiek; Iets van de lange adem !

1/1

Geplaatst door Gewoon Gedreven op dinsdag 12 mei 2020 om 16:57

Ruim 10 jaar geleden begon raadslid Sjef van Creij in de gemeenteraad van #s-#Hertogenbosch als een soort van Don Quichot de discussie over de mogelijke gezondheidsrisico’s welke er zijn in de buurt van hoogspanningsleidingen.

 
 
Nu ruim 10 jaar later is het dan eindelijk zo ver dat het gemeentebestuur voornemens is om samen met Tennet, de eigenaar van de hoogspanningsleidingen, om ruim 7.5 kilometer binnen onze gemeente hoogspanningsleidingen onder de grond te plaatsen.
Het ondergrondsplaatsen of het zogenaamd “verkabelen” zal gebeuren hoofdzakelijk gebeuren in de wijk #Noord en in de #GrooteWielen.
Met het ondergronds brengen van de hoogspanningsleidingen worden ruim 1600 bestaande woningen en 4 schoollocaties ontlast van de mogelijke gezondheidsrisico’s veroorzaakt door de zogeheten magneetveldzone.
De fractie van Gewoon Gedreven , de fractie welke buiten fractievoorzitter Sjef van Creij verder bestaat uit #MarcoDingemans en #HenniePenning, is uitermate in hun nopjes met het voorgestelde besluit.
Lange adem; dat politieke besluitvorming iets is van de lange adem blijkt wel uit het gegeven dat besluitvorming hierover nu anno 2019 in de gemeenteraad van s-Hertogenbosch pas over 2 jaar meer duidelijkheid gaat geven over de planning van de daadwerkelijke werkzaamheden, dit is namelijk ook afhankelijk van overige gemeenten welke zich aanmelden bij Tennet voor het “verkabelen”.
De gemeente s-Hertogenbosch staat landelijk gezien op plek 3 mbt gemeente met het hoogst aantal kilometer bovengrondse hoogspanningsleidingen.