Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK


 


gewoon ge-DREVEN, in ieders belang!

Ros kabelkrant op zwart?

1/1

Geplaatst door Gewoon Gedreven op donderdag 7 september 2017 om 09:38

Art. 33 vragen; ROS Kabelkrant “op zwart”

ROS-Kabelkrant is de lokale (commerciële) omroep voor Rosmalen. De omroep is in 1991 als Stichting Teleros opgericht, met als doel het lokale nieuws verzorgen.
Al ruim 25 jaar laat ROS-kabelkrant via het tv-kanaal dagelijks al het gemeentelijk nieuws en activiteiten in de huiskamers zien, met de nadruk op het Rosmalens nieuws en activiteiten.

Bij grote gemeentelijke / Rosmalense activiteiten wordt het tv-kanaal breed bekeken. In menige kroeg of winkel staat de ROS kabelkrant op ter vermaak van klanten en worden de foto’s getoond van bijvoorbeeld de SJV kindervakantieweek, het KOM festival, intocht sinterklaas, Hippe Happen festival of carnaval.
Ouderen maken vooral gebruik van het tv-kanaal van ROS kabelkrant / ROS media, terwijl de jongeren de website bezoeken of via Twitter de reportages bekijken.

Door onder meer gestegen signaaldoorgiftekosten van Ziggo en tegenvallende reclame inkomsten kampt ROS Kabelkrant nu met een acuut, relatief gezien, gering financieel tekort (circa € 5000.-). ROS media heeft inmiddels verschillende wegen bewandeld om de tekorten aan te vullen, maar dat heeft geen resultaat gehad.

Bovenstaande is voor gewoon ge-DREVEN aanleiding tot het stellen van onderstaande vragen;
Ø Deelt u de mening van gewoon ge-DREVEN dat ROS media, ondanks dat het juridisch een commerciële omroep is in feite een vrijwilligersorganisatie is?
Ø Deelt u de mening van gewoon ge-DREVEN dat ROS media met hun uitzendingen een duidelijke toegevoegde waarde heeft voor de inwoners?
Ø Deelt u de mening van gewoon ge-DREVEN dat ROS media, ondanks de snel veranderende technieken in medialand, ook voor de (nabije) toekomst met het brengen van hun lokale nieuwsitems levensvatbaar is?
Ø Deelt u de mening van gewoon ge-DREVEN dat ROS media, met inzet van beperkte financiële gemeentelijke middelen, geholpen moet worden om te voorkomen dat zij “op zwart gaan”?
Ø Bent u bereid om op zeer korte termijn met het bestuur van ROS media in gesprek te gaan en oplossingsgericht mee te denken over de huidige financiële situatie?

Namens gewoon ge-DREVEN;
Sjef van Creij